Make-up Revolution, Mermaids vs. Unicorns palette. Swatches & review

This review is in Dutch, I got these products from a Dutch webshop called Beauty88. If I have time I’ll translate some of it to give non-Dutchies an idea of my opinion on this product.
It’s now translated, so enjoy!

Makeup Revolution Mermaids vs. Unicorns palette

Ik zag dit palette op de Facebook pagina van de Nederlandse webshop Beauty88 voorbij komen en ik was eigenlijk meteen verkocht. Dit zijn echt het soort kleuren waar ik voor val! Groene, blauwe, paarse en donkere kleuren doen het bij mij eigenlijk altijd goed en dit palette combineert het allemaal. En de naam vond ik ook leuk: Mermaids vs. Unicorns. Ik werd er helemaal vrolijk van. 😀
Op de achterkant van het palette staan ook de ingrediënten van het palette.

I saw this palette on the Beauty88 facebook page and instantly loved it, these are just my kind of colours. And I loved the name too! The ingredients are named on the back of the palette.

Makeup Revolution Mermaids vs. Unicorns palette back

Wel was ik heel benieuwd of de pigmentatie ook nog een beetje werkbaar zou zijn. Een mooi uiterlijk is met een palette niet zo moeilijk te bewerkstelligen. Maar we weten allemaal hoe teleurstellend het kan zijn als je oogschaduw gaat proberen en je krijgt niet meer dan een waasje kleur mee op je kwast. Het is misschien niet helemaal eerlijk maar als ik zie dat een merk echt heel goedkoop is dan merk ik wel dat ik mijn hoge verwachtingen wat aanpas. En dit palette kost maar €4,99 dus eigenlijk had ik al half om half besloten dat het niet veel kon zijn. Oneerlijk he? Gelukkig kreeg ik van Beauty88 de kans om dit palette eens zelf te proberen.

I was curious to find out if pigmentation would be as good as the palette looked. Don’t you just hate it when a palette looks fabulous and when you use it you just get a subtle hint of the colour on your brush? Maybe it’s not completely fair but when I see a product that’s very cheap, I instantly adjust my expectations of it a bit. So I was very happy to try it myself and see if it was any good.

Makeup Revolution Mermaids vs. Unicorns palette, lid open

De oogschaduw kleuren hebben geen namen, het doosje is vrij simpel gehouden. Er zit geen spiegel in en in feite is het gewoon een goedkoop plastic doosje met doorzichtig deksel waardoor je de oogschaduw kleuren kan zien. Ik heb daar persoonlijk geen problemen mee. Een spiegel in zo’n palette gebruik ik eigenlijk nooit en benamingen voor de kleuren oogschaduw is een leuke extra: voor mij is het met namen iets makkelijker om duidelijk te maken welke kleur ik in een look heb gebruikt. Maar het is geen bittere noodzaak in een palette, vinden jullie wel? Waarschijnlijk gaan er meer kosten in een palette zitten als je dat soort leuke extraatjes bij een palette doet.
Ook zit er een applicator in het palette, ik gooi die altijd weg want je eigen kwasten zijn altijd 10 keer beter dan deze plastic ondingen. Maar dat is mijn mening, iedereen mag daar anders over denken natuurlijk.

The eyeshadows don’t have names, the packaging is very simple. There’s no mirror in the palette and it’s basically cheap plastic with a see through lid. I don’t have any issues with that because I almost never use the mirror in a palette and names for eyeshadow’s come in handy when I want to specify a particular eyeshadow but it’s not a necessity. There’s also one of those regular applicator’s in the palette. I never use them. So keeping the palette to some mimimum probablymakes it cheaper to produce.

Makeup Revolution Mermaids vs. Unicorns palette, close-up

Ik heb met swatchen het palette in tweeën verdeeld. Eerst heb ik de linker helft geswatcht en daarna de rechter helft.

In mijn hoofd is het linker deel dan ook het Mermaids gedeelte, groen en blauw past daar wel bij, lijkt me zo.

I made swatches of the left and right part of the palette. In my mind the left part is the mermaids part, because it’s all green and blue.

Makeup Revolution, Mermaids vs. Unicorns palette, swatches left half

De eerste kleur, het lichte groen, deed mij een beetje de moed in de schoenen zinken… Wat is dit nou? Wat een licht kleurtje. Ik heb mijn swatches over een base gedaan en ook echt geprobeerd om de kleur nog wat dikker aan te zetten. Helaas was het resultaat er niet echt naar. Het blijft bij een wat flauw groenig kleurtje.

Maar gelukkig, de kleur daarnaast in het palette begreep al beter wat de bedoeling was! Het is een mooie donkerder kleur groen met een fijne shimmer. Ok, het is geen “in yo face” kleur maar het is al vele malen beter dan de kleur die ik daarvoor gebruikt had. Een beetje turquoise waar ik wel van hou. De kleur doet me denken aan Steamy van MAC. Ik heb deze kleur niet heel erg opgebouwd om zo’n pigmentatie te krijgen.

De kleur dáár weer naast begon me enthousiast te maken. Deze kleur gaat nog meer richting blauw dan groen en de pigmentatie is nog beter dan de kleuren die ik daarvoor had gebruikt. En wederom die shimmer waar ik wel van hou. Oh wat leuk dat dit palette toch meer te bieden heeft dan ik dacht! Ook deze kleur hoefde ik niet op te bouwen om resultaat te krijgen.

De kleur daarnaast is de eerste kleur die echt blauw is. Het is een zachte blauwe kleur met wederom die shimmer, die in deze kleur zelfs nog wat sterker naar voren komt. Deze kleur is echt sterk gepigmenteerd, heerlijk vind ik dat.

De vijfde kleur van links is ook weer een knaller, heel helder blauw met een mooie shimmer die wat dieper van tint is dan de kleur daarvoor. Stiekem doet het me een beetje aan het “fout blauw” denken van de jaren ’80. Maar zeker op bruine ogen doen dit soort kleuren het fan-tas-tisch! Ok, nu begint dit palette me zelfs enthousiast te krijgen.

De laatste kleur van de linker helft is een matte kleur blauw. Veel matte kleuren moet je echt opbouwen wil je een beetje een mooie kleur krijgen. En ze zijn vaak wat meer brokkelig. Bij dit palette is dat niet zo, het is echt een hele intense kleur. Echt een knaller!

The first colour dishearted me a bit. I made my swatches on a base and this colour just doesn’t really work. No matter how many times I reapply, it’s still a bit faint green with a shimmer.
But luckily the colour after that was working better. Still this pigmentation isn’t fully “in yo face” but better than the first one. The colour is a blue/green with shimmer. It reminds me a bit of MAC Steamy.
The colour after that got me excited. It’s more a blue colour than green and pigmentation is better than it’s sister on the left. Again with the nice shimmer and I didn’t have to build up the colour to get this result.
After that came the first true blue colour, a bit of a soft blue with a strong shimmer and good pigmentation.
The fifth colour of this row of swatches is a strong blue, a bit darker than the previous one. It reminds me a bit of that “80’s blue eyeshadow” but that’s not a bad thing at all, especially with brown eyes colours like this look a-ma-zing.
The last colour of this row is a matte, intense blue colour. A lot of matte colours out there need building up, but not this one. It’s really good pigmentation.

Makeup Revolution, Mermaids vs. Unicorns palette, swatches right half

En dan het tweede deel van de swatches, dit zijn de rechter 6 kleuren van het palette. Als het linker deel Mermaids was dan is dit dus eigenlijk het Unicorns gedeelte van het palette.

De linker swatch is een schitterende paarse kleur. I do like me some pretty purples. 🙂 En dit is een donkere paars maar met een schitterende shimmer. Hij doet me een beetje denken aan de paarse oogschaduw uit mijn Sleek Graphite palette, wat toevallig één van mijn favoriete kleuren is.

De kleur daarnaast is een magenta kleur, dus tussen roze en paars in. Dit keer geen shimmer maar een zilveren glitter erin. Doorgaans vallen dit soort glitters bij mij uit de oogschaduw en onder mijn ogen. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe de oogschaduw het gaat doen in een look. De pigmentatie is helemaal prima.

De derde kleur van links is een mix tussen magenta en paars, wederom met zo’n zilveren glitter in plaats van een shimmer. De pigmentatie is ook weer prima en ik vind het een vrolijke noot waardoor het gedeelte met de paarse kleuren niet al te donker wordt.

De vierde kleur van links is een mooie diepe paarstint die me aan lavendel doet denken. Weer met die mooie shimmer en ook wederom met die goede pigmentatie.
De teleurstelling die ik dus bij de allereerste kleur van dit palette had, heb ik ondertussen losgelaten. 😉

De één na laatste kleur is een donkere versie van die hiervoor. Misschien gaat hij ietsjes meer richting blauw dan paars, zeker als je hem naast de allereerste kleur in deze rij swatches zet. Ik vind het een schitterende kleur maar eigenlijk is dat niet zo vreemd want ik val bijna altijd wel voor donkere kleuren die toch sprankelen met kleur, en dat doet deze zeker. Wederom is de pigmentatie prima.

En dan de laatste kleur. Zoals in veel paletten is dat een zwarte oogschaduw, maar deze heeft wel een beetje pit doordat er een kleine glitter of shimmer in zit. Even voor alle duidelijkheid: dat is geen shimmer die over is gebleven op mijn kwast van de andere swatches. Het zit echt in de oogschaduw zelf. Ik vind zwarte oogschaduw in een palette altijd erg prettig dus ik zie het als een voordeel. Niet alleen kan je met een klein beetje zwart de overige kleuren wat verdiepen maar ook kan je hem met een fijne kwast gebruiken als zachte versie van eyeliner. En ook hierbij is de prima pigmentatie wel weer te zien.

And now for the second part of the swatches. The Unicorns section, if you will.
The left swatch is a stunning purple colour that’s on the darker side. It reminds me of the purple in my Sleek Graphite palette, which is one of my favourites.
After that is a magenta colour with silver flecks or glitter or whatever you want to call it. Usually flecks like this fall out when I use these eyeshadows in a look so I really need to try this colour in a look soon. Pigmentation is great.
The third colour is a mix between magenta and purple, again with the silver flecks. I like the brightness of this colour that makes this part of the palette pop a bit more instead of becoming lots of darkness.
The fourth colour is a gorgeous lavender with that great shimmer again. Pigmentation, again, is just fine and dandy.
The fifth colour is a bit more blue toned and darker than it’s left side sister with more of that lovely shimmer in it.
The last colour of them all is a black eyeshadow with a teensy tiny bit of blue shimmer. So many palettes have black eyeshadow and I always like that. With these eyeshadows you can intensify the colours you’ve already used. Or use it as a soft version of an eyeliner. And again, brilliant pigmentation.

Zo, dat waren alle swatches! Je kan dit palette voor slechts €4,99 kopen op Beauty88 en dat is het zeker waard.

Ik blijf me maar verbazen over die prijs, als ik eerlijk ben. En toch, als ik er kritisch over nadenk is het ergens wel logisch. Dit palette biedt op een hele basic manier fijne oogschaduw aan. Verwacht dus geen spiegels, zwaar aanvoelende (wordt vaak geassocieerd met iets duurdere) paletten, het plastic doosje oogt niet heel spannend, de oogschaduws hebben geen namen of andere extraatjes en je krijgt er een simpele spons applicator bij.
Maar als jij, net al zoveel mensen die ik ken, toch liever je eigen kwasten gebruikt. En als je ook liever betaald voor de oogschaduw zelf dan voor “fratsen” dan denk ik dat je met dit palette van Makeup Revolution geen miskoop doet. Ik ben nu in ieder geval raaaaazend nieuwsgierig naar al die andere paletten die ze hebben.

Wat vind jij van de swatches die ik heb gemaakt? En zou je dit verwachten voor de prijs van €4,99? Ben jij wel eens beïnvloed door de prijs van een product?
Laat het me alsjeblieft weten in de comments!

Binnenkort review ik ook nog een ander product van dit merk: een Salvation Velvet Lip Lacquer! Wat zijn jouw verwachtingen daarvan?

Even though this palette started out quite weak with the swatches, it really surprised me in a very positive way. It doesn’t have any extra’s like mirrors or names for the eyeshadows but it makes up for that in price. To me, that is just fine because in the end it is all about the eyeshadows itself and not about the extra’s. But I guess that’s my peronal opinion. 🙂
I’m curious to hear what you think of this palette, do you like the colours? And would you miss stuff like a mirror or names fot the different eyeshadows?
Please let me know in the comments!

Advertisements

About Lisanne blogt

Ik blog op https://lisanneblogt.wordpress.com maar je kan mij ook vinden op Facebook: https://www.facebook.com/LisanneBlogt

Posted on January 20, 2015, in Product talk and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 Comments.

  1. Dankje!! Ik vind dit een heel verhelderend stukje. Ik zat te twijfelen tussen het palette van W7 en deze…

  2. Wat een goed ding zeg! Vooral voor die prijs! Het zijn geen kleuren die ik zelf draag maar blijf dit merk nu dus wel mooi in de gaten houden, dank voor de tip en de eerlijke review.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: